sil logo

Tyrvinglekene 15-17. juni

Det var rundt 30 utøvere i aksjon fra Sandnes IL i helgen under Tyrvinglekene på Nadderud stadion, Norges største friidrettsstevne. Flere satte nye personlige bestenoteringer, og idrettsgleden stod i fokus for barn fra 10 år og opp til senior nivå. Noen av landets beste deltok i stevnet. Under noen utvalgte prestasjoner som våre utøvere stod for.

2005gruppa

Les mer …

Marie Otelie Line nr tre i Hafrsfjordløpet

Marie Otelie Line gjorde det meget bra i Hafrsfjordløpet fredag.  Hun løp like godt inn til en flott tredjeplass av alle kvinnelige deltakere.  Marie Otelie gjorde sine saker bra i Sandnesløpet forrige helg også, der hun ble nest best i klasssen K23-34. 

Suveren seier til Frew Zenebe Brkineh i Varhaugmila

Resultater   Jærbladet.no  Kondis.no

Varhaugmila 2018 kopi 2 IMG 6166 3

Frew vant Varhaugmila lørdag i stekende varme med nesten 3 minutter ned til andremann. Det var nærmere 30 grader i Varhaug sentrum.  Frew har løyperekord i Varhaugmila satt i 2013 med 31.19. Det har vært noen små justeringer på dagens løype. Start og mål er nå flyttet tilbake til opprinnelig sted de første årene, nemlig langs med jernbanen.  Dagens vinnertid ble 31.48. Frew måtte stå over Sandnesløpet, og for hans del var det en fin gjennomkjøring før Midnight Sun Marathon om 14 dager, der han ifjor gikk helt til topps i konkurranse med bl.a norgesmesteren på 10000 m i 2016 og halvmaratonmesteren i 2017,Okubamichael Fissehation, og utlendinger fra en rekke nasjoner.

Jakob satte U18 verdensrekord og ny europeisk rekord for junior - og Henrik med ny norsk bestenotering i Diamond League

Se reportasje på kondis.no og på friidrett.no

17-åringen Jakob satte ny verdensrekord for U18 ifølge lokalpressen, og selvsagt ny europeisk rekord for junior for andre gang dette året, da han ble nummer fire på en engelsk mil på tiden 3.52.28 i Diamond League konkurransen i Eugen i Oregon. For noen uker siden vant han 1500 m på i overkant av 3.39  i USA. Begge ganger slo Jakob blandt annet den olympiske mesteren Matthew Centrowitz fra USA.  Henrik slo til med flott ny norsk bestenotering på to engelsk mil med 8.22.31 i det samme stevnet i Eugen. Det gav en sterk 5. plass.