sil logo

Kart og kompasskurs

30.mars kl.18:00 er det tid for oppstart av utesesongen igjen og vi starter med kart og kompasskurs som vil gå over de tre første treningene (30/3, 6/4 og 20/4).

 

Kart og kompasskurs for KIDS

30.mars kl.18:00 er det tid for oppstart av utesesongen igjen og vi starter med kart og kompasskurs som vil gå over de tre første treningene for KIDS (30/3, 6/4 og 20/4). Ingen påmelding er nødvendig.

Målsetningen med kurset er å øve intensivt på karttegn, orientering av kart og litt bruk av kompass. Gruppen består for tiden av 26 utøvere og disse deles inn i to grupper basert på individuell erfaring. Nivået på kurset legges opp etter deltagernes forståelse.

Vi oppfordrer de som har brikke og kompass til å ta dette med på alle kurskveldene. Vi har noen ekstra til de som ikke har dette.

Kurset vil være to-delt; en teoridel inne (ca.45 min) med påfølgende praktisk trening ute (ca.45 min). Det betyr at treningen vil vare til ca 19:30 med påfølgende felles kveldsmat på SI-hytta (dekkes av orienteringsruppen). Slutt kl.20:00.

Den tredje kurskvelden (20/4) vil vi arrangere løp som alle kursdeltakere og øvrige løpere deltar på. Her vil det være flere løyper med forskjellig vanskelighetsgrad hvor utøverne får omsatt i praksis det de har lært.

Utøverne må møte i treningstøy, da store deler av treningen foregår ute. Ta gjerne med skift. Området kan være myrete. Terrengsko eller orienteringsko er å anbefale som fottøy.

Nybegynnerkurs for foreldre samt nye utøvere i Ungdomsgruppen

Parallelt med kurset for de unge utøverne, arrangerer vi også nybegynnerkurs for foreldre og nye samt uerfarne utøvere i ungdomsgruppen. Kurset er åpent for alle som ønsker å prøve orientering. Vi oppfordrer flest mulig til å melde seg på her for å skaffe seg litt basiskunnskap om orientering. Et slikt kurs vil gjøre det enklere å følge deres unge håpefulle, rundt på løp. PÅ KIDS-gruppen vil vi være avhengige av at foreldre kan stille på enkelte treninger og hjelpe til – der kan også basiskunnskap vise seg veldig nyttig.

Kurset blir lagt opp på samme måte som for KIDS, til samme tidspunkt, og avsluttes også med deltakelse på løp. Vi vil legge opp løpet slik det gjøres ”på ordentlig”, med påmelding på www.eventor.orientering.no , eget PM, løpsklasser, samlingsområde og start. Dette vil være en fin mulighet til å se hvordan det fungerer med løp i trygge omgivelser hvor hovedmålsettingen er å minske terskelen for å bli med på løp utover sesongen, i tillegg til å ha det gøy!

Påmelding til foreldrekurs innen søndag 26.mars til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på Facebook.

Ved spørsmål – ta kontakt J (Cecilie 99497267, Kim 94531562, Magnus 93488130)

Velkommen til ny utesesong!

Dalsnuten fb liten