sifarg2SI-Hytta - Et naturlig samlingspunkt

Si-hytta i Melsheia er et naturlig samlingspunkt for store deler av lagets aktiviteter. Hytta brukes flittig som utgangspunkt for trening i skog og mark og i lysløypene. Hytta brukes også flittig til møter og fester enten i lagets eller i privat regi.

Vis kart over SI-hytta

Vertskapet
Hver søndag fra september til og med april er hytta åpen for turgåere fra kl. 11.00-15.00. Eget vertskap sørger for varm kaffe, te buljong og kald saft.

Litt hyttehistorie
Allerede vinteren 1946 kom ønsket om egen hytte for laget. Like etter krigen var det umulig å få bygget egen hytte, materialer var rasjonert. Men i 1953 ble det en lysning. Spinnerimester Tom Rowan vant hovedgevinsten i Rogaland Idrettskrets lotteri, en hytte og lot SI få kjøpe denne. Et ekstraordinært årsmøte på vinteren vedtok å kjøpe. "Et kupp" skriver Kjell Rostrup i Lagsnytt, men det ble ikke røpet hva hytta kostet. Etter en god juleutlodning blir hytta betalt før jul 1953!

Hytta stod oppstilt som utstillingshytte. Den var av rundtømmer, grunnflate 10,5x5 m med et utbygg på 2x4,5m, alstå under 60 kvm brutto, men det var altså stort den gang da folk bodde oppå hverandre. 20 mann reiv hytta på dugnad og fraktet byggesettet til Hana der det ble lagret. Karene gnikket seg i hendene og regnet med at de snart kunne gå i gang med å montere den.

"Hytta som en trodde skulle bli lett å få opp er nesten blitt et problem", står det i årsmeldingen for 1954. først var det avklaring om tomt, så var det dette med dugnadsinnsatsen da! Så kom alle andre småproblemene. Først i 1957 kunne hytta åpnes. Og siden har den vært drevet, vedlikeholdt og utvidet på sammenhengende dugnad i 50 år!. Bare det er en prestasjon.

si nytt
Hefte fra Sigurd Sirevåg som er skannet av Anders Svindland. Sakset fra Lagsnyt i perioden 1953 - 1973

Utleie

Hetland Sport, Storgata i Sandnes (Gamle Huset Vårt). Tlf: 51 66 12 67, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. sørger for utleie og nøkler.

Hyttestyret
Si-hytta er organisert med eget styre, som er ansvarlig for drift, vedlikehold og vertskap.  :

• Leder: Alfred Klungtveit, Grevlingveien 1, tlf.51 66 21 21
  • Reidar Liland, Jønningsheiveien 18b, tlf.51 666 333 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Kon Hetland tlf. 922 44 938